Ett syrligt och gott bärpulver med massor av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Enkelt att strö över morgonfilet.
Den lila eller mörk röda nyansen i Svarta vinbär kommer från antioxidanterna antocyaniner och karotener. Svarta vinbär innehåller mängder av c-vitamin och fibrer.
Antocyaniner finns det särskilt mycket av i bär, t.ex. svarta vinbär och blåbär. Antocyanin bidrar till att skydda kroppens celler.Svarta vinbär innehåller också vitamin A, B3, C, E, K samt bl.a. kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn, selen och rikligt med flavonoider.
Varför torkade bär?
Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena. Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvret är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.
Vad är antioxidanter?
Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena. Färgen talar om vilken slags antioxidant den innehåller. De mesta antioxidanterna hittar man i bär.
Innehåll:
575g Svarta Vinbärspulver.
Ett livsmedel av svenska och finska bär.
Vanlig dosering:
1-2 tsk gärna fördelat över dagen. Strö över fil, gröt eller som dryck.
Näringsdeklaration/100g
Energi 311 kcal / 1322 kJ
Protein 6 g
Kolhydrater 72 g
Fett 1,5 g
Vitamin A 21 μg
Vitamin C 60 mg
Vitamin E 12,8 mg
Vitamin K1 29,8 μg
Fosfor 280 mg
Jod 0
Kalium 1500 mg
Kalcium 205 mg
Koppar 0
Magnesium 110 mg
Järn 3,4 mg
Selen 20 ug
Zink 0,78 mg
Anthocyaniner 230 mg
ORAC-värde 21500 μmol TE/100 g