Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Unika bärblandningar

OxANT Optimal
En helt unik blandning av blåbär, nypon, havtorn, tranbär och svarta vinbär. Allt i lättupptaglig pulverform. Ett bärpulver med brett spektrum av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Enkelt att strö över morgonfilet, yoghurt eller en läskande smoothie. En favorit bland barnen! En god del i en nyttig och färgsprakande frukost.

OxANT 4+
En blandning med allt det goda utom tranbär för att även passa personer känsliga för njursten. Tranbär har ett högt innehåll av oxalater.


OxANT Ultima
En blandning av blåbär, tranbär, lingon, kråkbär och havtorn. Denna blandning har Professor Öckerman provat i en studie på personer med kroniskt trötthetssyndrom med stor framgång.

 

Varför är ett brett spectrum viktigt?
Varje typ av antioxidant skyddar bara mot en typ av fri radikal. Därför ska man ska försöka äta av flera olika färger varje dag, tänk i regnbågens färger. Om du är under angrepp av fria radikaler som bara kan stoppas av en blå antioxidant, men du tar en gul eller röd, så står du där med skägget i brevlådan iallafall.

Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena. Färgen talar om vilken slags antioxidant den innehåller. De starkaste antioxidanterna hittar man i bär, frukt och grönsaker. 
 

Hela bäret är med
OxANT Optimal och OxANT 4+ är bärpulver där både skal, saft, fruktkött och kärnor följer med. Allt i en god och näringsrik blandning, med antioxidanter, vitaminer och mineraler. De täcker ett brett spektrum av antioxidanter. Bärpulvret innehåller 100% bär och inga tillsatser. En ren naturprodukt.

Syrligt och gott. Unna dig och dina barn lyxen av bär varje dag. Enkelt att strö över yougurt, fil eller varför inte i en smoothie.


Utnyttjas bättre
Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det  nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena.  Fröna  går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvret är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.  


Torkade bärpulver - Syrligt och gott
Efter att ha förstått faran med fria radikaler och att räddningen är antioxidanter, så såg vi plötsligt våra vanligaste bär med helt andra ögon!

Mest antioxidanter finns det i bär
Antioxidanter motverkar fria radikaler som ökar när vi motionerar, solar, stressar, äter osv...
Utan antioxidanter rostar våra kroppar inifrån, sjukdomar uppstår och vi åldras i förtid.

Fria radikaler anses även orsaka inflammationer. Inflammationer tros ligga bakom bl.a hjärt- och kärlsjukdomar, ögonsjukdomar, reumatism och alzheimer.
 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen