Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Mage/Tarm 70g

262 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Nyttiga mjölksyrabakterier kan förbättra tarmfunktionen och stärka immunförsvaret. De måste tillföras i stor mängd och helst dagligen för att ge bästa effekt.

Mage/Tarm innehåller, förutom blåbärspulver och fibrer, de två patenterade mjölksyrabakterierna Lactococcus lactis L1A och Lactobacillus rhamnosus LB21.

Dessa mjölksyrabakterier har funnits i Sverige i fil- och yoghurtprodukter under mycket lång tid och är testade i ett antal kliniska studier på människa. Forskare vid Umeå Universitet och bioteknikbolaget Essum AB har hittat och dokumenterat dessa goda bakterier. Vår normalflora kan påverkas negativt vid exempelvis stress, resor, sjukdom men genom att äta blåbär/mjölksyrabakterier så gör det gott för magen och hela kroppen.

Lactococcus lactis L1A är isolerad från en gammeldags filkultur från norra Sverige. Lactococcus lactis L1A  och Lactobacillus rhamnosus LB21 har in vitro visats ha stor förmåga att hämma växten av ett antal olika bakteriearter potentiellt patogena för människan.
 

Ingredienser:
Blåbärspulver
De två patenterade mjölksyra bakterierna:
Lactococcus lactis L1A >109CFU/g
Lactobacillus rhamnosus LB21>109CFU/g
Inulin (fibrer)

*CFU/g är antal bakterier/gram

Dosering:
Blanda 1 tsk pulver med valfri kall dryck eller strö på fil, yoghurt eller din morgongröt. Räcker 1 månad.

 
Hållbarhet:
Oöppnad förpackning håller 1 år i rumstemperatur.
Öppnad förpackning förvaras torrt i rumstemperatur och förbrukas inom 3 månader.

 
Vetenskapliga studier:
In vitro – laboratoriestudier

1. Sugar fermentation in probiotic bacteria--an in vitro study. Hedberg M, Hasslöf P, Sjöström I, Twetman S, Stecksén-Blicks C.

Oral Microbiol Immunol. 2008 Dec;23(6):482-5.

2. Coaggregation between probiotic bacteria and caries-associated strains: An in vitro study. Twetman L, Larsen U, Fiehn NE,

Stecksen-Blicks C, Twetman S. Acta Odontol Scand. 2009 May 27:1-5.

 

Kliniska studier

1. Interference of a Lactococcus lactis strain on the human gut flora and its capacity to pass the stomach and intestines. Grahn

E, Holm SE, Lilja H, Sellgren K. Scand J Nutrition 1:2-4, 1994.

2. Effects of active addition of bacterial cultures in fermented milk to patients with chronic bowel discomfort following irradiation.

Henriksson R, Franzén L, Sandström K, Nordin A, Arevärn M, Grahn E. Support Care Cancer 3:81-83, 1995.

3. Effects of low-fat milk and fermented low-fat milk on cholesterol absorption and excretion in ileostomy subjects. Andersson

H, Bosaeus I, Ellegård L, Grahn E, Hallmans G, Holm SE, Tidehag P, Sandberg A-S. Eur J Clin Nutr 49:274-281, 1995.

4. A fermented milk product which improves bowel habits in geriatric patients.

Grahn Håkansson E. Dietistaktuellt 1:13-14, 1995.

5. The effect of milk and fermented milk in iron status and apparent absorption of iron and calcium in ileostomy subjects.

Tidehag P, Wing K, Sandberg A-S, Hallmans G, Andersson H, Türk M, Holm SE, Grahn E. Am J Clin Nutr 62:2134-1238,

1995.

6. Effect of Long-Term Consumption of Milk Supplemented with Probiotic Lactobacilli and Fluoride on Dental Caries and

General Health in Preschool Children: A Cluster-Randomized Study. Stecksén-Blicks C, Sjöström I, Twetman S. Caries Res.

2009 Aug 18;43(5):374-381.

 

 




Artikelnummer:
75

Drift & produktion: Wikinggruppen