Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Hampamjöl 500g

Mald av frökakan som man får när man kallpressar hampfrön till olja. Denna innehåller höga halter av protein, phytosteroler, ligniner, vitaminer, en mängd olika mineraler och fortfarande ca 10 % olja.

Hampafrön är ett mycket unikt frö. Den är den enda vegetabiliern som innehåller alla essentiella proteiner och essentiella fettsyror. Aminosyrorna (proteinerna) har en bättre sammansättning än proteinkällor som kött, ägg och tofu. Och de är lättsmälta till skillnad från de flesta vegetabiliska proteinkällorna.

Hampamjölet har en rad användningsområden.

I bakningen kan den användas som ett glutenfritt närings- och smaktillskott. Mjölet har hampans karaktäristiska nötsmak. Prova dig fram – byt ut ca 10 % av det ”vanliga” mjölet.

Recept med hampamjöl:

Pajdeg
Pajdeg blir krispig och smaklig vid ca 10% inblandning av hampamjöl.

Pizzadeg
Ersätt 10 % av mjölet i pizzadegen med hampamjöl och du får ett krispigare bröd och du blir inte så däst. Brödet blir lite grön/brun aktigt.

Ungspannkaka
Ungspankaka brukar göra en däst och “tung i magen”. Med 10 % hampamjöl blir ungspankakan lättsmält och man mår “som en prins”. Den blir lite grönprickig och ser också nyttigare ut och är det!



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
230

Drift & produktion: Wikinggruppen