Broccoligroddar innehåller den högst kända mängden sulforafan inom växtriket. Sulforafan finns i kålväxter, är starkt antioxioxidativ och har en lång lista med hälsoegenskaper. I mogen broccoli har mängden sulforafan minskat väsentligt. Den bästa källan för sulforafan är således skonsamt torkade broccoligroddar.
Bättre Hälsas groddar är skonsamt torkade på låg temperatur, för att på så vis behålla alla enzymer och näringsämnen intakta.
Du kan använda din broccoligroddar i en smoothie, i raw food-bakning, i din sallad eller så äter du dem som de är.
Rekommenderad dosering
2 teskedar (3 gram) 33 portioner
Näringsinnehåll per 100 gram
Energi 470 kJ / 112 kcal
Fett 35 gram
Kolhydrater 27 gram
Fiber 14 gram
Protein 31 gram
Innehåller 1153 mg sulforafan per 100 g
Ingredienser
Broccoligroddar torkade och malda
Förvaring
Förvaras torrt och svalt. Förvaras i kyl efter öppnandet.